Oferta na wesele
Ślub to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu. Wesele natomiast to wyjątkowa uroczystość, którą wspomina się przez całe życie. Jesteśmy przekonani, że w naszej restauracji Państwa marzenie o wspaniałym i niezapomnianym przyjęciu weselnym rozkwitnie najpiękniej, ponieważ nadamy mu prawdziwie doskonałą i urzekającą oprawę.
Nasza restauracja to idealne miejsce zarówno na duże wesele jak i na kameralne przyjęcie weselne. Poniżej prezentujemy Państwu pięć wariantów menu weselnego, które oparliśmy o tradycyjne dania kuchni polskiej. Nasi kucharze przyrządzą wyborne zupy, dania główne i przekąski a nasi cukiernicy upieką doskonałe ciasta i przygotują przepyszny tort weselny, który to przecież jest jedną z głównych atrakcji na każdym udanym przyjęciu weselnym.
W naszej restauracji proponujemy Państwu dużą salę, urządzoną w przytulnym stylu rustykalnym, subtelny wystrój stołów, doskonały smak potraw, najwyższą ich jakość, niezwykłą atmosferę oraz perfekcyjną organizację i zaangażowanie doświadczonej obsługi.
Organizacja Państwa wesela to dla nas wielki zaszczyt, dlatego tak zaplanujemy każdy szczegół aby ta wyjątkowa uroczystość pozostała dla Państwa i Państwa Gości najpiękniejszym wspomnieniem.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Wesele – oferta do wydruku.pdf
Menu I na Wesele
NA POCZĄTEK
Powitanie chlebem i solą
Wzniesienie toastu winem musującym
ZUPA (serwowana)
Rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE (serwowane)
Tradycyjny kotlet schabowy, podawany z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
ZIMNY BUFET (na stole lub na bufecie bocznym)
Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Rolada z kurczaka z pistacjami
Jajka faszerowane
Deski serów z owocami i orzechami
Rolada z sandacza i łososia w galarecie
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka jarzynowa
DODATKI (na stole lub na bufecie bocznym)
Smalec własnego wyrobu
Ogórki kiszone
Marynaty
Chrzan, ćwikła
Wybór pieczywa
BUFET DESEROWY (na stole lub na bufecie bocznym)
Półmiski ciast własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami)
Półmiski świeżych owoców sezonowych krojonych w plastry
GORĄCY BUFET (na bufecie bocznym)
Żeberka w sosie bbq
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym
Grillowane polędwiczki wieprzowe w sosie myśliwskim
Makaron penne z warzywnym ratatouille i parmezanem
Ziemniaki pieczone z czosnkiem w ziołach
Warzywa z wody z masłem rozmarynowym
PO PÓŁNOCY (serwowany)
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
Cena Menu Weselnego I – 238 zł za osobę
Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%
Menu II na Wesele
NA POCZĄTEK
Powitanie chlebem i solą
Wzniesienie toastu winem musującym
ZUPA (serwowana)
Krem z pomidorów z dodatkiem śmietany i świeżej bazylii
DANIE GŁÓWNE (serwowane)
Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym, podawane z kopytkami i surówką z czerwonej kapusty
DESER (serwowany)
Szarlotka podana na ciepło z kulką lodów i bitą śmietaną
ZIMNY BUFET (na stole lub na bufecie bocznym)
Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Rolada z kurczaka z pistacjami
Jajka faszerowane
Deski serów z owocami i orzechami
Rolada z sandacza i łososia w galarecie
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka jarzynowa
DODATKI (na stole lub na bufecie bocznym)
Smalec własnego wyrobu
Ogórki kiszone
Marynaty
Chrzan, ćwikła
Wybór pieczywa
BUFET DESEROWY (na stole lub na bufecie bocznym)
Półmiski ciast własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami)
Półmiski świeżych owoców sezonowych krojonych w plastry
DANIE GORĄCE (na półmiskach na stole)
Pierogi z mięsem
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Barszczyk czerwony (serwowany)
PO PÓŁNOCY (serwowane)
Zupa gulaszowa
Cena Menu Weselnego II – 251 zł za osobę
Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%
Menu III na Wesele
NA POCZĄTEK
Powitanie chlebem i solą
Wzniesienie toastu winem musującym
ZUPA (serwowana)
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem, podawany w chlebie
DANIE GŁÓWNE (serwowane)
Grillowane polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, podawane z ziemniakami opiekanymi i warzywami pieczonymi z oliwą
DESER (serwowany)
Deser kawowo-bezowy z sosem wiśniowym
ZIMNY BUFET (na stole lub na bufecie bocznym)
Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Rolada z kurczaka z pistacjami
Jajka faszerowane
Deska serów z owocami i orzechami
Rolada z sandacza i łososia w galarecie
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka jarzynowa
DODATKI (na stole lub na bufecie bocznym)
Smalec własnego wyrobu
Ogórki kiszone
Marynaty
Chrzan, ćwikła
Wybór pieczywa
BUFET DESEROWY (na stole lub na bufecie bocznym)
Półmiski ciast własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami)
Półmiski świeżych owoców sezonowych krojonych w plastry
GORĄCY BUFET (na bufecie bocznym)
Pieczone pałki z kurczaka w sosie sweet chilli
Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu
Dorsz w sosie cytrynowym
Tagliatelle z kurkami
Ziemniaki pieczone z czosnkiem w ziołach
Warzywa z wody z masłem rozmarynowym
PO PÓŁNOCY (serwowany)
Kwaśnica na wędzące
Cena Menu Weselnego III – 264 zł za osobę
Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%
Napoje i alkohol
Wersja I
Napoje płatne według spożycia
Soki owocowe, Coca-Cola – 20 zł /litr
Woda mineralna niegazowana z cytryną – 16 zł /litr
Kawa, herbata (z zaparzaczy) bez ograniczeń – 10 zł /os.
Wino musujące Napoli 0,75l – 55 zł /but.
Prosecco Cavazza 0,75l – 75 zł /but.
Wino białe Arnaud de Villeneuve Blanc – 78 zł /litr
Wino czerwone Arnaud de Villeneuve Rouge – 78 zł /litr
Wódka Żołądkowa Czysta de Luxe 0,5l – 59 zł /but.
Wódka Wyborowa 0,5l – 69 zł /but.
Wódka Finlandia 0,5l – 79 zł /but.
Piwo Miłosław z beczki 0,5l – 14 zł
Wersja II
Open bar (dla grup powyżej 20 osób)
Soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy) – bez ograniczeń
Coca-Cola – bez ograniczeń
Woda mineralna niegazowana z cytryną – bez organiczeń
Kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
Wino białe Arnaud de Villeneuve Blanc – bez ograniczeń
Wino czerwone Arnaud de Villeneuve Rouge – bez ograniczeń
Wódka Żołądkowa Czysta de Luxe 0,5l – bez ograniczeń
Piwo Miłosław z beczki 0,5l – bez ograniczeń
Cena open baru – 140 zł za osobę za 6 godzin
Każda następna rozpoczęta godzina jest dodatkowo płatna 25 zł za osobę
Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%
Wersja III
Open bar na napoje bezalkoholowe
Soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy) – bez ograniczeń
Coca-Cola – bez ograniczeń
Woda mineralna niegazowana z cytryną – bez organiczeń
Kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
Cena open baru na napoje bezalkoholowe – 50 zł za osobę za 6 godzin
Każda następna rozpoczęta godzina jest dodatkowo płatna 10 zł za osobę
Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%
Dodatkowo oferujemy
DJ – 450 zł za godzinę (minimalne zamówienie wynosi 5 godzin)
Zespół muzyczny – 550 zł za godzinę (minimalne zamówienie wynosi 4 godziny)
Kącik wiejski (minimalne zamówienie 30 os.) – 45 zł za osobę
(w tym: szynka, kaszanka swojska gryczana, pasztetowa, kiełbasa chłopska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa wiejska, salceson, baleron)
Tort weselny śmietanowo-owocowy – 12,50 zł /porcja
(Jasny biszkopt, bita śmietana, owoce)
Tort weselny czekoladowy z brzoskwiniami – 14,50 zł /porcja
(Jasny biszkopt o aromacie pomarańczy, mus czekoladowy, brzoskwinie)
Tort weselny czekoladowy z wiśniami – 14,50 zł /porcja
(Ciemny biszkopt, mus czekoladowy, wiśnie)
Raca na tort duża (25 cm) – 10 zł /szt.
Świeże kwiaty na tort – wyceniamy indywidualnie
Torty podajemy w całości, następnie są krojone przez kelnera
Minimalne zamówienie wynosi 12 porcji