Konsolacja – obiad po pogrzebie
Strata bliskiej osoby to ogromny ból i żal. W tym smutnym czasie trudno jest myśleć o organizacji konsolacji, dlatego też przygotowanie tej uroczystości warto powierzyć profesjonalnemu zespołowi naszej restauracji.
Stypy i konsolacje w restauracji Gospoda pod Młynem to pewność, że całość spotkania będzie dopracowana w najmniejszym szczególe. Przygotujemy dla Państwa doskonale dobrane menu, zapewnimy wyjątkową atmosferę i profesjonalną obsługę. Nasze doświadczenie i wiedza pomogą w organizacji przyjęcia a Państwo będziecie mogli spokojnie w nim uczestniczyć, znajdując ukojenie wśród najbliższych.
Aby pomóc Państwu w przygotowaniu obiadu pożegnalnego w tym trudnym i smutnym dniu, przygotowaliśmy trzy propozycje menu na stypę, stworzone w oparciu o tradycyjne dania kuchni polskiej. Możecie Państwo wybrać jedną z nich lub skomponować własną. Chętnie doradzimy.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą na konsolację i do kontaktu z naszą restauracją.
Konsolacja – Oferta do wydruku.pdf
Menu na konsolację I
ZUPA (serwowana)
Rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE (serwowane)
Tradycyjny kotlet schabowy, podawany z ziemniakami opiekanymi i surówką z białej kapusty
DESER (serwowany)
Szarlotka podana na ciepło z kulką lodów i bitą śmietaną
NAPOJE
Kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
Cena pakietu – 83 zł za osobę
Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%
Menu na konsolację II
ZUPA (serwowana)
Tradycyjna zupa pomidorowa
DANIE GŁÓWNE
Grillowana pierś z kurczaka w sosie kurkowym, podawana z ziemniakami opiekanymi i surówką z białej kapusty
DESER (serwowany)
Szarlotka podana na ciepło z kulką lodów i bitą śmietaną
NAPOJE
Kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
Sok pomarańczowy – 0,25l na osobę
Cena pakietu 88 zł za osobę
Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%
Menu na konsolację III
ZUPA (serwowana)
Staropolski żur z kiełbasą i jakiem podawany w chlebie
DANIE GŁÓWNE (serwowane)
Udziec z indyka w sosie z suszonych pomidorów, podawany z ziemniakami puree i warzywami z wody
BUFET ZIMNY (na półmiskach na stole)
Wędliny i mięsa pieczone
Pasztety
Jajka faszerowane
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Sałatka jarzynowa
Pieczywo
BUFET DESEROWY (na półmiskach na stole)
Półmiski ciast własnego wypieku (szarlotka, sernik, keks, rolada makowa, babeczki z owocami)
NAPOJE
Kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
Sok pomarańczowy – 0,25l na osobę
Cena pakietu – 127 zł za osobę
Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%
Ceny wybranych napojów i alkoholi
Soki owocowe, Coca-Cola – 20 zł /litr
Woda mineralna niegazowana z cytryną – 16 zł /litr
Wino białe – Arnaud de Villeneuve Blanc – 78 zł /litr
Wino czerwone – Arnaud de Villeneuve Rouge – 78 zł /litr
Wódka Żołądkowa Czysta de Luxe 0,5l – 59 zł /but.
Wódka Wyborowa 0,5l – 69 zł /but.
Wódka Finlandia 0,5l – 79 zł /but.
Piwo Miłosław z beczki 0,5l – 14 zł
Ceny pozostałych napojów i alkoholi znajdują się w zakładce „Karta Menu”