Dania wigilijne i potrawy świąteczne na wynos
Drodzy Goście!
Dziękujemy za tak duże zainteresowanie naszą ofertą świąteczną!
Ze względów logistycznych nie uda nam się już przyjąć więcej zamówień na 23.12.2021 oraz 24.12.2021
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Postanowiliśmy ułatwić Państwu organizację przyjęć wigilijnych i świątecznych i przygotowaliśmy zestaw tradycyjnych domowych potraw, które można u nas zamówić. Karp, pierogi, barszcz czerwony, kapusta z grzybami, kompot z suszu, tradycyjna sałatka jarzynowa – to tylko niektóre dania, których nie może zabraknąć na Wigilię czy na Święta.
Jeżeli zapraszają Państwo rodzinę i przyjaciół na Wigilię lub na całe Święta Bożego Narodzenia catering z naszej restauracji będzie ogromnym ułatwieniem w przygotowaniu przyjęcia. Zaoszczędzą Państwo dużo czasu w tym jakże gorącym okresie.
Najlepsze tradycyjne dania wigilijne, doskonałe świąteczne potrawy, wyborne menu, polskie smaki – to wszystko znajdziecie Państwo w naszej ofercie przygotowanej specjalnie na Święta Bożego Narodzenia.
Zapraszamy do składania zamówień na nasz wyborny catering świąteczny.
Zamówienia na dania wigilijne i świąteczne na wynos przyjmujemy
pod numerami telefonów: 606-330-000 lub (22) 855-07-01
adresem mailowym: gospoda@gospodapodmlynem.pl
oraz na miejscu w restauracji na Ursynowie, na ul. Wiolinowej 14
Potrawy odbierać można w naszej restauracji Gospoda pod Młynem na Ursynowie do dnia 24.12.2021
(w dniu 24.12.2021 między godziną 11:00 a 13:00)
Dania wigilijne i potrawy świąteczne na wynos – CENNIK do wydruku.pdf
Menu
Bufet zimny
Śledź po polsku z cebulką w oleju | 50 zł /półmisek (10 porcji) |
Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli | 55 zł /półmisek (10 porcji) |
Roladki śledziowe w sosie paprykowo-pomidorowym | 55 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar z łososia wędzonego | 95 zł /półmisek (10 porcji) |
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Łosoś wędzony z musem śmietankowym i koperkiem | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Filet z łososia w galarecie | 120 zł /półmisek (10 porcji) |
Rolada z sandacza i łososia w galarecie | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Sandacz w galarecie z chrzanem | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Ryba po grecku | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Karp z musem chrzanowym w galarecie | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Pstrąg wędzony na sałatce jajecznej | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Wędliny i mięsa pieczone | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Wybór pasztetów | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Rolada z kurczaka z pistacjami | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Pierś z kaczki na musie żurawinowym | 95 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym | 65 zł /półmisek (10 porcji) |
Sałatka jarzynowa | 65 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka śledziowa z jajkiem | 55 zł /miska (10 porcji) |
Bufet ciepły
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami | 30 zł /0,9l = 3 porcje |
Zupa borowikowa z łazankami | 30 zł /0,9l = 3 porcje |
Sandacz w sosie porowo-winnym | 24,50 zł /1 porcja |
Łosoś w sosie koperkowym | 24,50 zł /1 porcja |
Dorsz w sosie cytrynowym | 22,50 zł /1 porcja |
Karp smażony | 22,50 zł /1 porcja |
Kaczka z pieca (pół kaczki luzowanej) z sosiem żurawinowym | 37,50 zł /1 porcja |
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym | 24,50 zł /1 porcja |
Udziec z indyka w sosie z suszonych pomidorów | 24,50 zł /1 porcja |
Pieczona karkówka w sosie borowikowym | 19,50 zł /1 porcja |
Gulasz z jelenia | 24,50 zł /1 porcja |
Pierogi z kapustą i grzybami | 4,50 zł /1 szt. |
Pierogi ruskie | 4,50 zł /1 szt. |
Kapusta wigilijna z grzybami | 15 zł /1 porcja |
Surówka z białej kapusty | 6 zł /1 porcja |
Sałatka z buraczków | 6 zł /1 porcja |
Jabłka pieczone z majerankiem | 6 zł /1 porcja |
Ziemniaki opiekane | 6 zł /1 porcja |
Kopytka | 6 zł /1 porcja |
Napoje
Kompot wigilijny | 22 zł /0,9l |
Potrawy możemy przygotować
- na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł /szt.
- w pojemnikach jednorazowych. Koszt to:
- taca – 3,50 zł /1 szt.
- taca duża – 5,50 zł /1 szt.
- pojemnik na sałatkę – 3,50 zł /1 szt.
- pojemnik na zupę – 1,50 zł /1 szt.
- pojemnik duży na zupę – 4 zł /1 szt.
- pojemnik dwudzielny na danie główne – 1,50 zł /1 szt.
- pojemnik duży na danie główne – 4 zł /1 szt.