Oferta na wesele

Wesele to bardzo szczególny dzień. Organizując tę uroczystość w naszej restauracji, mogą być Państwo pewni, iż zarówno Młoda Para jak i jej Goście zapamiętają ten dzień jako wspaniałe wydarzenie. Stylowy wystrój sal, doskonała kuchnia i wzorowa obsługa sprawią, że przyjęcie zorganizowane w naszej restauracji dostarczy miłych i niezapomnianych wrażeń.

Przygotowaliśmy dla Państwa ofertę weselną, która zawiera wszystkie elementy potrzebne do realizacji wspaniałego przyjęcia.

Zapraszamy do kontaktu.

 

Wesele – oferta do wydruku.pdf

 

Menu I na Wesele

NA POCZĄTEK

Powitanie chlebem i solą
Wzniesienie toastu winem musującym

ZUPA (serwowana)

Rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE (serwowane)

Tradycyjny kotlet schabowy, podawany z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną

ZIMNY BUFET (na stole lub na bufecie bocznym)

Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Schab po warszawsku
Jajka faszerowane
Deska serów z owocami i orzechami
Rolada z sandacza i łososia w galarecie
Śledzie na 3 sposoby
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka jarzynowa

DODATKI (na stole lub na bufecie bocznym)

Smalec własnego wyrobu
Ogórki kiszone
Marynaty
Chrzan, ćwikła
Wybór pieczywa

BUFET DESEROWY (na stole lub na bufecie bocznym)

Półmiski ciast własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami)
Półmiski świeżych owoców sezonowych krojonych w plastry

GORĄCY BUFET (na bufecie bocznym)

Żeberka w sosie bbq
Pierś z kurczaka w sosie pomidorowo bazyliowym
Schab po myśliwsku
Bigos staropolski
Makaron penne z warzywnym ratatouille i parmezanem
Ziemniaki pieczone z czosnkiem w ziołach
Warzywa z wody z masłem rozmarynowym

PO PÓŁNOCY (serwowany)

Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami

Cena Menu Weselnego I – 162 zł za osobę

Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%

 

Menu II na Wesele

NA POCZĄTEK

Powitanie chlebem i solą
Wzniesienie toastu winem musującym

ZUPA (serwowana)

Rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE (serwowane)

Tradycyjna rolada wołowa, podawana z kluskami śląskimi i kapustą czerwoną

DESER (serwowany)

Szarlotka podana na ciepło z kulką lodów i bitą śmietaną

ZIMNY BUFET (na stole lub na bufecie bocznym)

Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Schab po warszawsku
Jajka faszerowane
Deska serów z owocami i orzechami
Rolada z sandacza i łososia w galarecie
Śledzie na 3 sposoby
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka jarzynowa

DODATKI (na stole lub na bufecie bocznym)

Smalec własnego wyrobu
Ogórki kiszone
Marynaty
Chrzan, ćwikła
Wybór pieczywa

BUFET DESEROWY (na stole lub na bufecie bocznym)

Półmiski ciast własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami)
Półmiski świeżych owoców sezonowych krojonych w plastry

KOLACJA I (serwowana)

Pierś z kurczaka faszerowana cukinią i grillowaną papryką w sosie tymiankowym, podawana z ziemniakami opiekanymi i surówką z białej kapusty

KOLACJA II (serwowana)

Kwaśnica na wędzonce

Cena Menu Weselnego II – 176 zł za osobę

Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%

 

Menu III na Wesele

NA POCZĄTEK

Powitanie chlebem i solą
Wzniesienie toastu winem musującym

ZUPA (serwowana)

Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem, podawany w chlebie

DANIE GŁÓWNE (serwowane)

Grillowane polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, podawane z ziemniakami opiekanymi i grillowanymi warzywami

DESER (serwowany)

Szarlotka podana na ciepło z kulką lodów i bitą śmietaną

ZIMNY BUFET (na stole lub na bufecie bocznym)

Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Schab po warszawsku
Jajka faszerowane
Deska serów z owocami i orzechami
Rolada z sandacza i łososia w galarecie
Śledzie na 3 sposoby
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka jarzynowa

DODATKI (na stole lub na bufecie bocznym)

Smalec własnego wyrobu
Ogórki kiszone
Marynaty
Chrzan, ćwikła
Wybór pieczywa

BUFET DESEROWY (na stole lub na bufecie bocznym)

Półmiski ciast własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami)
Półmiski świeżych owoców sezonowych krojonych w plastry

GORĄCY BUFET (na bufecie bocznym)

Pieczone pałki z kurczaka w sosie sweet chilli
Pieczona karkówka w sosie ziołowym
Łosoś w sosie koperkowym
Bigos staropolski
Makaron penne z warzywnym ratatouille i parmezanem
Ziemniaki pieczone z czosnkiem w ziołach
Warzywa z wody z masłem rozmarynowym

PO PÓŁNOCY (serwowany)

Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami

Cena Menu Weselnego III – 184 zł za osobę

Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%

 

Menu IV na Wesele

NA POCZĄTEK

Powitanie chlebem i solą
Wzniesienie toastu winem musującym

ZUPA (serwowana)

Krem z pomidorów z dodatkiem śmietany i świeżej bazylii

DANIE GŁÓWNE (na półmiskach na stole)

Kaczka z pieca na pieczonych jabłkach
Duszone polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Łosoś w sosie cytrynowym
Ziemniaki opiekane
Kopytka
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków
Warzywa z wody

DESER (serwowany)

Lody szefa kuchni

ZIMNY BUFET (na bufecie bocznym)

Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Schab po warszawsku
Jajka faszerowane
Deska serów z owocami i orzechami
Rolada z sandacza i łososia w galarecie
Śledzie na 3 sposoby
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka jarzynowa

DODATKI (na bufecie bocznym)

Smalec własnego wyrobu
Ogórki kiszone
Marynaty
Chrzan, ćwikła
Wybór pieczywa

BUFET DESEROWY (na bufecie bocznym)

Półmiski ciast własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami)
Półmiski świeżych owoców sezonowych krojonych w plastry

KOLACJA I (serwowana)

Tradycyjny kotlet schabowy podawany z frytkami i kapustą zasmażaną

KOLACJA II (na półmiskach na stole)

Pierogi z mięsem
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Barszczyk czerwony (serwowany)

KOLACJA III (serwowana)

Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem podawany w chlebie

Cena Menu Weselnego IV – 195 zł za osobę

Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%

 

Menu V na Wesele

NA POCZĄTEK

Powitanie chlebem i solą
Wzniesienie toastu winem musującym

PRZYSTAWKA (serwowana)

Pierś z kaczki na musie żurawinowym

ZUPA (serwowana)

Zupa kurkowa

DANIE GŁÓWNE (serwowane)

Karczek z dzika w sosie jałowcowym, podawany z kopytkami i buraczkami glazurowanymi w miodzie

DESER (serwowany)

Panna Cotta

ZIMNY BUFET (na stole lub na bufecie bocznym)

Wędliny i mięsa pieczone
Wybór pasztetów
Schab po warszawsku
Jajka faszerowane
Deska serów z owocami i orzechami
Rolada z sandacza i łososia w galarecie
Śledzie na 3 sposoby
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym
Sałata z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi w dressingu miodowym
Sałatka jarzynowa

DODATKI (na stole lub na bufecie bocznym)

Smalec własnego wyrobu
Ogórki kiszone
Marynaty
Chrzan, ćwikła
Wybór pieczywa

BUFET DESEROWY (na stole lub na bufecie bocznym)

Półmiski ciast własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami)
Półmiski świeżych owoców sezonowych krojonych w plastry

KOLACJA I (serwowana)

Żeberka w sosie bbq, podawane z ziemniakami opiekanymi i surówką z białej kapusty

KOLACJA II (serwowana)

Zupa gulaszowa

KOLACJA III (serwowana)

Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem podawany w chlebie

Cena Menu Weselnego V – 210 zł za osobę

Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%

 

 

Napoje i alkohol

Wersja I
Napoje płatne według spożycia

Soki owocowe, Coca-Cola – 15 zł /litr
Woda mineralna niegazowana z cytryną – 10 zł /litr
Kawa, herbata (z zaparzaczy) bez ograniczeń – 6 zł /os.
Wino musujące Napoli 0,75l – 38 zł /but.
Prosecco Riondo Collezione (półwytrawne) 0,75l – 69 zł /but.
Wino domowe białe – Arnaud de Villeneuve Blanc – 50 zł /litr
Wino domowe czerwone – Arnaud de Villeneuve Rouge – 50 zł /litr
Wódka Żołądkowa Czysta de Luxe 0,5l – 45 zł /but.
Wódka Wyborowa 0,5l – 48 zł /but.
Wódka Finlandia 0,5l – 55 zł /but.
Piwo Warka z beczki 0,5l – 9 zł

 

Wersja II
Open bar

Soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy) – bez ograniczeń
Coca-Cola – bez ograniczeń
Woda mineralna niegazowana z cytryną – bez organiczeń
Kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń
Wino domowe białe – Arnaud de Villeneuve Blanc – bez ograniczeń
Wino domowe czerwone – Arnaud de Villeneuve Rouge – bez ograniczeń
Wódka Żołądkowa Czysta de Luxe 0,5l – bez ograniczeń
Piwo Warka z beczki 0,5l – bez ograniczeń

Cena open baru – 75 zł za osobę

Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%

 

Wersja III
Open bar na napoje bezalkoholowe

Soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy) – bez ograniczeń
Coca-Cola – bez ograniczeń
Woda mineralna niegazowana z cytryną – bez organiczeń
Kawa, herbata (z zaparzaczy) – bez ograniczeń

Cena open baru na napoje bezalkoholowe – 35 zł za osobę

Dodatkowo do rachunku doliczony zostanie serwis 10%

 

Dodatkowo oferujemy

DJ – 250 zł za godzinę (minimalne zamówienie wynosi 5 godzin)

Zespół muzyczny – 350 zł za godzinę (minimalne zamówienie wynosi 4 godziny)

Kącik wiejski – 20 zł za osobę
(w tym: szynka z nogą, kaszanka swojska gryczana, pasztetowa, kiełbasa chłopska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa wiejska, salceson, baleron)

Kacik wiejski Gospoda pod Młynem

 

Tort weselny śmietanowo-owocowy – 10 zł /porcja

Tort weselny czekoladowy z wiśniami – 14,50 zł /porcja

Raca na tort (25 cm) – 10 zł /szt.

Torty podajemy w całości, następnie są krojone przez kelnera
Minimalne zamówienie wynosi 12 porcji

 

Umowa