Sylwestrowa domówka
Wielkimi krokami zbliża się Sylwester 2019/2020. Postanowiliśmy ułatwić Państwu organizację domowych przyjęć i przygotowaliśmy zestaw sylwestrowych potraw, które można u nas zamówić. Nasi kucharze przygotują dla Państwa pyszne zupy, dania główne i przekąski a nasi cukiernicy upieką wspaniałe ciasta. Państwo natomiast zaoszczędzą czas i siły aby móc cieszyć się przyjęciem przez całą noc.
Zamówienia sylwestrowe przyjmujemy
pod numerami telefonów: 606-330-000 lub (22) 855-07-01,
adresem mailowym: biuro@gospodapodmlynem.pl
oraz w naszej restauracji Gospoda pod Młynem na ul. Wiolinowej 14 w Warszawie na Ursynowie.
Potrawy odbierać można w Gospodzie pod Młynem do dnia 31.12.2019 (w Sylwestra od godz. 17:30 do godz. 20:00)
Menu
Bufet zimny
Wędliny i mięsa pieczone | 65 zł /półmisek (10 porcji) |
Mięsa pieczyste | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Schab po warszawsku | 65 zł /półmisek (10 porcji) |
Wybór pasztetów | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Indyk na musie z tuńczyka | 68 zł /półmisek (10 porcji) |
Rolada z kurczaka z pistacjami | 68 zł /półmisek (10 porcji) |
Tymbaliki drobiowe (galaretki) | 65 zł /półmisek (10 porcji) |
Pierś z kaczki na musie żurawinowym | 90 zł /półmisek (10 porcji) |
Śledź po polsku z cebulką w oleju | 45 zł /półmisek (10 porcji) |
Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli | 55 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar śledziowy | 55 zł /półmisek (10 porcji) |
Filet z łososia w galarecie | 120 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar z łososia wędzonego | 95 zł /półmisek (10 porcji) |
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Łosoś wędzony z musem śmietankowym i koperkiem | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Rolada z sandacza i łososia w galarecie | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Sandacz w galarecie z chrzanem | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Pstrąg wędzony na sałatce jajecznej | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka z pastą jajeczną z łososiem, oliwką i ogórkiem | 45 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane pieczarkami | 48 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane musem chrzanowym z szynką | 48 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym | 55 zł /półmisek (10 porcji) |
Sałatka jarzynowa | 55 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka śledziowa z jajkiem | 45 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka ziemniaczana | 40 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka po hawajsku z kurczakiem | 45 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka warstwowa z kurczakiem | 45 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry | 45 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka z cieciorką, fetą i oliwkami | 50 zł /miska (10 porcji) |
Bufet ciepły
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami | 10 zł /1 porcja |
Zupa borowikowa | 10 zł /1 porcja |
Staropolski żur | 10 zł /1 porcja |
Krem z raków | 14,50 zł /1 porcja |
Zupa gulaszowa | 14,50 zł /1 porcja |
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem dor blue w sosiem tymiankowym | 24,50 zł /1 porcja |
Pierś z kurczaka faszerowana grillowanymi warzywami w sosie pomidorowym | 19,50 zł /1 porcja |
Kaczka z pieca (pół kaczki luzowanej) z sosem żurawinowym | 35,50 zł /1 porcja |
Pieczona noga z gesi | 35,50 zł /1 porcja |
Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu | 18,50 zł /1 porcja |
Roladki ze schabu i boczku z serem wędzonym i cukinią | 24,50 zł /1 porcja |
Pieczone żeberka w sosie bbq | 24,50 zł /1 porcja |
Gulasz z jelenia | 24,50 zł /1 porcja |
Bigos staropolski | 24,50 zł /1 porcja |
Dorsz w sosie cytrynowym | 22,50 zł /1 porcja |
Sandacz w sosie porowo-winnym | 24,50 zł /1 porcja |
Łosoś w sosie koperkowym | 24,50 zł /1 porcja |
Makaron penne z warzywnym ratatouille | 24,50 zł /1 porcja |
Pierogi z kapustą i grzybami | 3,50 zł /1 szt. |
Pierogi ruskie | 3,50 zł /1 szt. |
Pierogi z mięsem | 3,50 zł /1 szt. |
Ziemniaki opiekane | 5 zł /1 porcja |
Kopytka | 5 zł /1 porcja |
Surówka z białej kapusty | 5 zł /1 porcja |
Sałatka z buraczków | 5 zł /1 porcja |
Jabłka pieczone z majerankiem | 5 zł /1 porcja |
Bufet deserowy
Ciasta własnego wypieku (szarlotka, sernik, rolada makowa, keks, babeczki z owocami) | 140 zł /półmisek (10 porcji) |
Owoce filetowane | 100 zł /półmisek (10 porcji) |
Potrawy możemy przygotować
- na półmiskach dostarczonych przez Państwa,
- na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł /szt.
- w pojemnikach jednorazowych. Koszt to:
- taca – 3,50 zł /1 szt.
- taca duża – 5,50 zł /1 szt.
- pojemnik na sałatkę – 3,50 zł /1 szt.
- pojemnik na zupę – 1,50 zł /1 szt.
- pojemnik duży na zupę – 4 zł /1 szt.
- pojemnik dwudzielny na danie główne – 1,50 zł /1 szt.
- pojemnik duży na danie główne – 4 zł /1 szt.