Sylwestrowa domówka
Zbliża się Sylwester 2017/2018. Postanowiliśmy ułatwić Państwu organizację przyjęć i przygotowaliśmy zestaw domowych potraw, które można u nas zamówić.
Zamówienia sylwestrowe przyjmujemy do dnia 28.12.2017
pod numerami telefonów: 606-330-000 lub (22) 855-07-01,
adresem mailowym: biuro@gospodapodmlynem.pl
oraz w naszej restauracji Gospoda pod Młynem na ul. Wiolinowej 14 w Warszawie na Ursynowie.
Potrawy odbierać można w Gospodzie pod Młynem do dnia 31.12.2017 (w Sylwestra od godz. 17:30 do godz. 20:00)
Menu
Bufet zimny
Wędliny i mięsa pieczone | 56 zł /półmisek (10 porcji) |
Mięsa pieczyste | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Schab po warszawsku | 65 zł /półmisek (10 porcji) |
Wybór pasztetów | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Indyk na musie z tuńczyka | 68 zł /półmisek (10 porcji) |
Indyk na musie z brzoskwiń z imbirem | 68 zł /półmisek (10 porcji) |
Rolada z kurczaka z pistacjami | 68 zł /półmisek (10 porcji) |
Tymbaliki drobiowe (galaretki) | 45 zł /półmisek (10 porcji) |
Pierś z kaczki na musie żurawinowym | 90 zł /półmisek (10 porcji) |
Śledzie na 3 sposoby | 45 zł /półmisek (10 porcji) |
Śledź po polsku z cebulką w oleju | 40 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar śledziowy | 45 zł /półmisek (10 porcji) |
Filet z łososia w galarecie | 120 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar z łososia wędzonego | 95 zł /półmisek (10 porcji) |
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami | 65 zł /półmisek (10 porcji) |
Rolada z sandacza i łososia w galarecie | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Sandacz w galarecie z chrzanem | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Węgorz wędzony na sałatce jajecznej (min. zamówienie 20 porcji) | 120 zł /półmisek (10 porcji) |
Ryby wędzone | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane | 45 zł /półmisek (10 porcji) |
Sałatka jarzynowa | 45 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka śledziowa z jajkiem | 45 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka po hawajsku z kurczakiem | 45 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka warstwowa z kurczakiem | 45 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka z cukinią, mozzarellą i pomidorkami cherry | 45 zł /miska (10 porcji) |
Bufet ciepły
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami | 10 zł /1 porcja |
Zupa borowikowa | 10 zł /1 porcja |
Staropolski żur | 10 zł /1 porcja |
Zupa gulaszowa | 10 zł /1 porcja |
Kaczka z pieca na pieczonych jabłkach z sosem żurawinowym | 34,50 zł /1 porcja |
Pieczona noga z gesi | 32,50 zł /1 porcja |
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem dor blue | 22,50 zł /1 porcja |
Pierś z kurczaka faszerowana grillowanymi warzywami w sosie pomidorowym | 18,50 zł /1 porcja |
Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym | 24,50 zł /1 porcja |
Pieczona karkówka w sosie borowikowym | 18,50 zł /1 porcja |
Pieczone żeberka w sosie bbq | 19,50 zł /1 porcja |
Bigos staropolski | 24,50 zł /1 porcja |
Sandacz w sosie porowo-winnym | 22,50 zł /1 porcja |
Łosoś w sosie koperkowym | 23,50 zł /1 porcja |
Dorsz w sosie cytrynowym | 18,50 zł /1 porcja |
Makaron penne z warzywnym ratatouille | 22,50 zł /1 porcja |
Pierogi z kapustą i grzybami | 3,20 zł /1 szt. |
Pierogi ruskie | 3,20 zł /1 szt. |
Pierogi z mięsem | 3,20 zł /1 szt. |
Surówka z białej kapusty | 5 zł /1 porcja |
Sałatka z buraczków | 5 zł /1 porcja |
Kopytka | 5 zł /1 porcja |
Bufet deserowy
Sernik - ok. 2,7 kg. (foremka 21 cm /27 cm) | 189 zł /1 szt. |
Szarlotka - ok. 2,5 kg (foremka 21 cm /27 cm) | 165 zł /1 szt. |
Rolada makowa biszkoptowa - ok. 0,5 kg (długość 28 cm / średnica 5 cm) | 65 zł /1 szt. |
Piernik - ok. 0,8 kg (foremka 36 cm / 6 cm) | 75 zł /1szt |
Tiramisu - ok 2,2 kg (foremka 21 cm /27 cm) | 165 zł /1 szt. |
Potrawy możemy przygotować
- na półmiskach dostarczonych przez Państwa,
- na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł /szt.
- w pojemnikach jednorazowych. Koszt to:
- taca duża – 5,50 zł /1 szt.
- taca mała – 3,50 zł /1 szt.
- pojemnik na sałatkę – 3,50 zł /1 szt.
- pojemnik na zupę – 1,50 zł /1 szt.
- pojemnik dwudzielny na danie główne – 1,50 zł /1 szt/