Potrawy wielkanocne na wynos

Zbliżają się Święta Wielkanocne. Aby ułatwić Państwu organizację przyjęć świątecznych przygotowaliśmy zestaw domowych potraw, które można u nas zamówić. Tradycyjny żur, jajka czy sałatka jarzynowa – to tylko niektóre dania, których nie może zabraknąć na świątecznym stole.

Jeżeli zapraszają Państwo rodzinę i przyjaciół na Święta Wielkanocne, catering z naszej restauracji będzie ogromnym ułatwieniem w przygotowaniu przyjęcia. Zaoszczędzą Państwo dużo czasu w tym jakże gorącym okresie.

Najlepsze tradycyjne potrawy wielkanocne, doskonałe świąteczne dania, wyborne wielkanocne menu, polskie smaki – to właśnie nasza oferta na Wielkanoc ułożona specjalnie dla Państwa.

Zapraszamy do składania zamówień na nasz wyborny wielkanocny catering.

Zamówienia na dania wielkanocne przyjmujemy do dnia 17.04.2019

pod numerami telefonów: 606-330-000 lub (22) 855-07-01,
adresem mailowym: gospoda@gospodapodmlynem.pl
oraz w naszej restauracji Gospoda pod Młynem na ul. Wiolinowej 14 w Warszawie na Ursynowie.
Potrawy odbierać można w naszej restauracji Gospoda pod Młynem do dnia 20.04.2019
(w dniu 20.04.2019 między godziną 12:00 a 14:00)

 

 

Potrawy wielkanocne na wynos – Oferta do wydruku.pdf

 

 

Menu

Bufet zimny
Jajka z pastą jajeczną z łososiem, oliwką i ogórkiem45 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane pieczarkami48 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane musem chrzanowym i szynką48 zł /półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym55 zł/półmisek (10 porcji)
Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami48 zł /półmisek (10 porcji)
Wędliny i mięsa pieczone65 zł /półmisek (10 porcji)
Mięsa pieczyste75 zł /półmisek (10 porcji)
Schab po warszawsku65 zł /półmisek (10 porcji)
Wybór pasztetów70 zł /półmisek (10 porcji)
Indyk na musie z tuńczyka68 zł /półmisek (10 porcji)
Galaretki z kurczaka (tymbaliki)55 zł /półmisek (10 porcji)
Pierś z kaczki na musie żurawinowym90 zł /półmisek (10 porcji)
Śledź po polsku z cebulką w oleju45 zł /półmisek (10 porcji)
Filet z łososia w galarecie 120 zł /półmisek (10 porcji)
Tatar z łososia wędzonego95 zł /półmisek (10 porcji)
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami75 zł /półmisek (10 porcji)
Łosoś wędzony z musem śmietankowym i koperkiem70 zł /półmisek (10 porcji)
Rolada z sandacza i łososia w galarecie75 zł /półmisek (10 porcji)
Sandacz w galarecie z chrzanem75 zł /półmisek (10 porcji)
Pstrąg wędzony na sałatce jajecznej75 zł /półmisek (10 porcji)
Sałatka jarzynowa45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka śledziowa z jajkiem45 zł /miska (10 porcji)
Sałatka po hawajsku z kurczakiem45 zł /miska (10 porcji)

Bufet ciepły
Staropolski żur10 zł /1 porcja
Krem z pomidorów10 zł /1 porcja
Rosół z makaronem8 zł /1 porcja
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym18,50 zł /1 porcja
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym22,50 zł /1 porcja
Kaczka z pieca (pół kaczki luzowanej) z sosiem żurawinowym32,50 zł /1 porcja
Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym24,50 zł /1 porcja
Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu18,50 zł /1 porcja
Grillowane polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym24,50 zł /1 porcja
Roladki ze schabu i boczku z serem wędzonym i cukinią24,50 zł /1 porcja
Kiełbasa wielkanocna pieczona w piwie z cebulką i tymiankiem16,50 zł /1 porcja
Gulasz z jelenia 24,50 zł /1 porcja
Łosoś w sosie koperkowym23,50 zł /1 porcja
Sandacz w sosie porowo-winnym22,50 zł /1 porcja
Ziemniaki opiekane5 zł /1 porcja
Kopytka5 zł /1 porcja
Surówka z białej kapusty 5 zł /1 porcja
Sałatka z buraczków5 zł /1 porcja
Jabłka pieczone z majerankiem5 zł /1 porcja

Potrawy możemy przygotować

 

  • na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł
  • w pojemnikach jednorazowych. Koszt to:
    • taca duża – 5,50 zł /1 szt.
    • taca mała – 3,50 zł /1 szt.
    • pojemnik na sałatkę – 3,50 zł /1 szt.
    • pojemnik na zupę – 1,50 zł /1 szt.
    • pojemnik na danie główne – 1,50 zł /1 szt.
    • pojemnik duży na danie główne – 3,50 zł /1 szt.