Potrawy wielkanocne na wynos
Zbliżają się Święta Wielkanocne. Aby ułatwić Państwu organizację przyjęć świątecznych przygotowaliśmy zestaw domowych potraw, które można u nas zamówić. Tradycyjny żur, jajka czy sałatka jarzynowa – to tylko niektóre dania, których nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Jeżeli zapraszają Państwo rodzinę i przyjaciół na Święta Wielkanocne, catering z naszej restauracji będzie ogromnym ułatwieniem w przygotowaniu przyjęcia. Zaoszczędzą Państwo dużo czasu w tym jakże gorącym okresie.
Najlepsze tradycyjne potrawy wielkanocne, doskonałe świąteczne dania, wyborne wielkanocne menu, polskie smaki – to właśnie nasza oferta na Wielkanoc ułożona specjalnie dla Państwa.
Zapraszamy do składania zamówień na nasz wyborny wielkanocny catering.
Zamówienia na dania wielkanocne przyjmujemy
pod numerami telefonów: 606-330-000 lub (22) 855-07-01
oraz adresem mailowym: gospoda@gospodapodmlynem.pl
Potrawy odbierać można w naszej restauracji Gospoda pod Młynem do dnia 03.04.2021
(w dniu 03.04.2021 między godziną 11:00 a 13:00)
Potrawy wielkanocne na wynos – Oferta do wydruku.pdf
Menu
Bufet zimny
Jajka z pastą jajeczną z łososiem, oliwką i ogórkiem | 45 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane pieczarkami | 48 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane musem chrzanowym i szynką | 48 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym | 55 zł/półmisek (10 porcji) |
Wędliny i mięsa pieczone | 65 zł /półmisek (10 porcji) |
Schab po warszawsku | 65 zł /półmisek (10 porcji) |
Wybór pasztetów | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Galaretki z kurczaka (tymbaliki) | 65 zł /półmisek (10 porcji) |
Pierś z kaczki na musie żurawinowym | 90 zł /półmisek (10 porcji) |
Śledź po polsku z cebulką w oleju | 45 zł /półmisek (10 porcji) |
Filet z łososia w galarecie | 120 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar z łososia wędzonego | 95 zł /półmisek (10 porcji) |
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Sandacz w galarecie z chrzanem | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Pstrąg wędzony na sałatce jajecznej | 75 zł /półmisek (10 porcji) |
Sałatka jarzynowa | 55 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka z cieciorką, fetą i oliwkami | 49 zł /miska (10 porcji) |
Bufet ciepły
Staropolski żur | 30 zł /0,9l = 3 porcje |
Krem z pomidorów | 30 zł /0,9l = 3 porcje |
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym | 24,50 zł /1 porcja |
Kaczka z pieca (pół kaczki luzowanej) z sosiem żurawinowym | 35,50 zł /1 porcja |
Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu | 19,50 zł /1 porcja |
Kiełbasa wielkanocna pieczona w piwie z cebulką i tymiankiem | 18,50 zł /1 porcja |
Dorsz w sosie cytrynowym | 22,50 zł /1 porcja |
Sandacz w sosie porowo-winnym | 24,50 zł /1 porcja |
Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym (dla dzieci) | 14,50 zł /1 porcja |
Ziemniaki opiekane | 5 zł /1 porcja |
Kopytka | 5 zł /1 porcja |
Surówka z białej kapusty | 5 zł /1 porcja |
Sałatka z buraczków | 5 zł /1 porcja |
Jabłka pieczone z majerankiem | 5 zł /1 porcja |
Potrawy możemy przygotować
- na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł
- w pojemnikach jednorazowych. Koszt to:
-
- taca – 3,50 zł /1 szt.
- taca duża – 5,50 zł /1 szt.
- pojemnik na sałatkę – 3,50 zł /1 szt.
- pojemnik na zupę – 1,50 zł /1 szt.
- pojemnik na danie główne – 1,50 zł /1 szt.
- pojemnik duży na danie główne – 4 zł /1 szt.